Halszeletek tejszínes brokkolival

Feltöltő: Gizi
41-60 perc
1-2 személyre
kezdő szakácsoknak
Halszeletek tejszínes brokkolival
reszelt sajtcitromfokhagymabaconbrokkoliafrikai harcsafőzőtejszíntejszínes brokkolihalszeletekegytálétel tejszínneltejszínes halhétköznapi

Hozzávalók:

    • 100 gParmalat főzőtejszín
    • 60 dkg afrikai harcsafilé
    • 1 csokor brokkoli
    • 10 dkg szeletelt bacon
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 1 teáskanál (v. ízlés szerint)
    • 1 teáskanál (v. ízlés szerint) halfűszerkeverék
    • 1 db citrom leve
    • 1 mokkáskanál színes bors
    • 5 dkg vaj
    • 10 dkg reszelt sajt
    • 1 evőkanál mandulaforgács
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
A brokkolit szedjük rózsáira, majd enyhén sós vízben főzzük roppanósra. (vigyázzunk nehogy túlfőzzük, mert akkor szétesik) Ezután szűrjük le, majd tegyük egy vastagon kivajazott sütőtálba. (v. tepsibe).
2.
A főzőtejszínbe nyomjuk bele a fokhagymát, ízlés szerint sózzuk meg, majd óvatosan öntsük rá a brokkolira.
3.
A harcsafilét vágjuk fel nagyobb darabokra, majd ízlés szerint csepegtessük meg citromlével, sózzuk, és szórjuk meg a halfűszerkeverékkel. Ezután tekerjük körbe a bacon szeletekkel, majd tegyük egymásmellé a sütőtálban lévő brokkoli tetejére. Végül frissen őröljünk rá színes borsot.
4.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 20 percig. Ezután vegyük ki a sütőből és szórjuk meg reszelt sajttal, mandulaforgáccsal, majd tegyük vissza még kb. 10 percre a sütőbe és süssük szép pirosra.
5.
Tálalás előtt helyezzük a tányérra a halszeletet, tegyünk mellé a párolt brokkoliból, és locsoljuk meg a kissé besűrűsödött tejszínnel.