Halfilé egyszerűen

Feltöltő: csongor
21-40 perc
3-4 személyre
kezdő szakácsoknak
Halfilé egyszerűen
citromlépetrezselyemmustárkakukkfűtengeri halfiléhétköznapifőzőtejszínegyszerű tejszínes hal ételhal receptTejszínes halfiléfinom

Hozzávalók:

    • 100 gParmalat főzőtejszín
    • 1 kiló tengeri hal filé
    • 5 dkg vaj
    • 0.5 citrom leve
    • 1 csipet kakukkfű
    • 1 kanál mustár
    • 1 csipet petrezselyem
    • 1 csipet
    • 1 csipet bors
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
A halfiléket sózom, és durvára tört színes borssal megszórom. A vajat egy serpenyőben felolvasztom, beledobok 2 gerezd négybe vágott fokhagymát, és a filéket megsütöm benne. A kész halat kiszedem a vajból, félreteszem.
2.
A serpenyőből kiszedem a sült fokhagymadarabokat, és a visszamaradt vajhoz adom a főzőtejszínt, két gerezd zúzott fokhagymát, 1 kávéskanál mustárt, őrölt borsot és a citrom levét. Megsózom, és kavargatva összeforralom. Ha túl sűrű lenne, egy kis tejjel hígítom, végül beleszórom a kakukkfüvet vagy a petrezselymet.
3.
Rizzsel vagy fokhagymás sült krumplival és salátával tálalom.