Hagymás tejszínes tészta

Feltöltő: lacko
21-40 perc
1-2 személyre
haladó szakácsoknak
Hagymás tejszínes  tészta
újhagymamedvehagymapóréhagymatejszínes tészta receptfőzőtejszínhagymatejszínespennehétköznapi

Hozzávalók:

    • 250 gParmalat főzőtejszín
    • 20 dkg, penne tészta
    • 1 nagy póréhagyma, karikákra vágva
    • 1 csokor újhagyma karikára vágva
    • fél dl fehér bor
    • 1 csokor medvehagyma aprítva
    • tetejére chilipehely
    • só,bors ízlés szerint
    • 7 dkg vaj
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
A tésztát lobogó forró, sós vízben főzzük és amíg fő a tészta, elkészítjük a mártást: serpenyőben felolvasztjuk a vajat, majd hozzáadjuk a felkarikázott pórét és újhagymát. Sózzuk, borsozzuk.
2.
Közepes lángon, kb. 5-6 percig főzzük, amíg üvegesre dinsztelődik, az alja kissé karamellizálódik, de nem fő teljesen puhára. Felöntjük a főzőtejszínnel és a fehérborral. Erős lángon főzzük, hogy az alkohol elpárologjon, majd közepes lángon főzzük tovább, hogy a főzőtejszín besűrűsödjön.
3.
A végén beledobjuk a finomra aprított medvehagymát, ezzel már nem főzzük. Összekeverjük a leszűrt tésztával, tetejére chilipelyhet szórunk.