Hagymaleves levesgyönggyel

Feltöltő: Edit
21-40 perc
3-4 személyre
kezdő szakácsoknak
Hagymaleves levesgyönggyel
szerecsendióbabérlevélhagymasnidlingfokhagymapóréhagymafőzőtejszíntejszínes leveshagymaleves receptmagyarostejszínes hagymaleveshétköznapi

Hozzávalók:

    • 200 gParmalat főzőtejszín
    • 3 fej hagyma apróra vágva
    • 1 szál póréhagyma apróra vágva
    • 2 gerezd fokhagyma átnyomva
    • 1 kevés snidling
    • néhány babérlevél
    • 1 csipet só, és bors
    • ízlés szerint szerecsendió
    • kevés liszt, vagy keményítő
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
Kevés zsiradékon a hagymát dinsztelem, kicsit később a pórét, és a fokhagymát is hozzáadom. Megsózom.
2.
Felöntöm vízzel, megborsozom, szerecsendiót reszelek hozzá, a babérleveleket is a vízbe teszem. (ha valaki tartalmasabb levest kíván, tehet bele 1 - 2 leveskockát is)
3.
Mikor a hagyma megfő, keményítős, vagy lisztes főzőtejszínnel behabarom, hozzáadom az apróra vágott snidlinget, és újból felforralom.
4.
Tálalni lehet levesgyönggyel, de fokhagymás olajban pirított kenyérkockákkal is. Sajtot is reszelhetünk rá.