Habos mandulatorta

Feltöltő: Parmalat
1066
Habos mandulatorta

Hozzávalók:

  • a tészta összeállításához

    • 280 g darált mandula
    • 100 g cukor
    • 300 g Parmalat habtejszín
    • 100 g liszt
    • 1 teáskanál szódabikarbóna
    • 1 késhegynyi őrölt szerecsendió
  • a díszítéshez

    • birsalmalekvár (más fanyar lekvár is jó hozzá)
    • 500 g kemény habbá vert Parmalat habtejszín
    • 100 g durvára tört mandula
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
1. A 300 g tejszínt kikeverem a mandulával, liszttel, szerecsendióval és szódabikarbónával.
2.
2. Kizsírozott, lisztezett formába öntöm és 150 fokon sütöm másfél órát.
3.
3. Amikor kihűlt, megkenem lekvárral, beborítom a tejszínhabbal és megszórom a durvára tört mandulával.

Van új ötleted vagy hozzászólásod ehhez a recepthez?

Hozzászólás küldése