Habcsóktorta mascarponés-eperkrémmel

Feltöltő: Gizi
1-2 óra
3-4 személyre
haladó szakácsoknak
Habcsóktorta mascarponés-eperkrémmel
eperkrémepermascarponehabcsók torta recepthabcsókKarácsonyiDesszertekhabtejszíntorta receptekalkalomra

Hozzávalók:

    • 200 gParmalat habtejszín
    • 50 dkg eper
    • 25 dkg mascarpone
    • 3 csomag vaníliás cukor
    • 15 dkg (v. ízlés szerint) porcukor
    • 1 tábla tortabevonó csokoládé
    • 3 db tojásfehérje
    • 20 dkg porcukor
    • 1 evőkanál étkezési keményítő
    • 1/2 teáskanál ecet
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
A tojások fehérjét elkezdjük robotgéppel felverni. Amikor már kezd kifehéredni, habosodni, állandó keverés mellett, kanalanként adjunk hozzá 20 dkg porcukrot és addig verjük, még majdnem teljesen kemény habot kapunk.
2.
Ekkor először adjuk hozzá az ecetet, majd a keményítőt, és verjük még 1-2 percig, hogy a hab teljesen kemény állagú legyen.
3.
A tepsit béleljük ki sütőpapírral, majd három egyforma méretű kört formázzunk a keményre vert habból. (2 db tepsire lesz szükség a 3 tortalap sütéséhez)
4.
Melegítsük elő a sütőt 130 fokra, majd helyezzük be a tepsit, és 60 percig süssük (szárítsuk) a lapokat. Ezután kapcsoljuk ki a sütőt és hagyjuk még kb. 30 percig csukott ajtónál száradni. (én légkeveréses sütőbe szárítottam meg a lapokat egyszerre betéve mindkét tepsit) Ezután vegyük ki, és hagyjuk teljesen kihűlni.
5.
Az epret alaposan mossuk meg, majd csepegtessük le. Ezután botmixerrel pépesítsük, vagy ízlés szerint villával nyomkodjuk össze.
6.
A mascarponét keverjük simára a vaníliás cukorral, és ízlés szerint porcukorral. Ezután keverjük hozzá a pépesített epret.
7.
A habtejszínt verjük kemény habbá, majd apránként, óvatosan szintén keverjük hozzá az epres-mascarponekrémhez.
8.
Az egyik tortalapot helyezzük egy tálcára, majd kanalazzuk rá a krémet. Ezután helyezzük rá a második lapot, majd szintén kanalazzuk rá a krémet. Végül következik a harmadik habcsóklap, majd kanalazzuk rá a maradék krémet.
9.
A tortabevonó csokoládét gőzfürdő fölött olvasszuk meg, majd csorgassuk rá a torta tetejére, és várjunk pár percet hogy megdermedjen.
10.
Tálalás előtt, éles késsel ízlés szerint felszeletelve kínáljuk.