Gyümölcshab bogyós gyümölcsökből

Feltöltő: Parmalat
1-20 perc
3-4 személyre
kezdő szakácsoknak

Hozzávalók:

    • 200 gParmalat habtejszín
    • 2 tojásfehérje
    • 2 zselatinlap
    • 30 dkg bogyós (piros) gyümölcs
    • 5 dkg finom porcukor
Bevásárlólista nyomtatása
Gyümölcshab bogyós gyümölcsökből

Elkészítés menete:

1.
Hideg vízben felpuhítjuk a zselatinlapokat. Megmossuk a bogyós gyümölcsöket, majd félreteszünk belőle 10 dkg-t.
2.
A többit összeturmixoljuk, hogy finom pürét kapjunk.
3.
Serpenyőben a cukorral együtt felmelegítjük a habtejszínt. A tűzről levéve, hozzáadjuk a lecsöpögtetett zselatinlapokat, majd hagyjuk kihűlni.
4.
Beleöntjük a krémet az áttört gyümölcsökbe, jól összeforgatjuk.
5.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük fel. Fakanállal finoman hozzáadjuk az első keverékünkhöz.
6.
Osszuk el 4 üvegtálkába, tegyük rá a félretett gyümölcsöket, s helyezzük a tálkákat a hűtőszekrénybe legalább 1 órára.
7.
Tipp a recepthez: Bogyós gyümölcsnek használhatunk málnát, ribizlit, epret, áfonyát stb., kedvünk szerint. A tojásfehérjéhez egy csipetnyi sót hozzáadva jó keményre tudjuk felverni a habot. A finom porcukrot helyettesíthetjük barna cukorral a nagyobb ízhatás eléréséhez.