Gyorsan elkészülő könnyű burek (húsos pite)

Feltöltő: Parmalat
41-60 perc
5-6 személyre
haladó szakácsoknak
Gyorsan elkészülő könnyű burek (húsos pite)
húsos pite receptekcsirkés piteHúsos pite recept képpelHúsos burektejszínes húsos egytálételhúsos pitealkalomra

Hozzávalók:

    • 45 dkg tésztalap (húsos pite)
    • 1 kg burgonya
    • 50 dkg csirkefilé
    • 1 fej vöröshagyma
    • 300 gParmalat főzőtejszín
    • só ízlés szerint
    • bors ízlés szerint
    • étolaj ízlés szerint
    • víz ízlés szerint
Bevásárlólista nyomtatása
A burek vagy börek vékony, rétestésztához hasonló, vékonyra húzott-nyújtott tésztából és általában valamilyen sós (ritkábban édes) töltelékkel készült péksütemény.

Elkészítés menete:

1.
Vágjuk apró darabokra a burgonyát, a csirkehúst és a vöröshagymát. Keverjük össze, majd adjuk hozzá a fűszereket (sót, borsot és ízlés szerint egyéb fűszereket).
2.
A tésztalap összehajtogatása előtt a lapokat fröcsköljük meg vízzel és kenjük meg olajjal, hogy puha legyen, és könnyebben tehessük be a tepsibe.
3.
A bureket előmelegített sütőben, 220°C hőmérsékleten körülbelül 20 percig süssük.
4.
Amikor a burek (húsos pite) kész, vegyük ki a sütőből, és öntsük le főzőtejszínnel. Tegyük vissza a sütőbe, és még 2 percig süssük. Ekkor a burek kész.
5.
Tanács az elkészítéshez! Ha az így készülő bureket valaki túlságosan „könnyű” ételnek találja, csirkehús helyett durván ledarált borjúhúst vagy marhahúst használhat a készítéséhez.