Gyors és finom zöldségleves

Feltöltő: Parmalat
21-40 perc
3-4 személyre
haladó szakácsoknak
Gyors és finom zöldségleves
zöldségleves receptekhétköznapitejszínes leveszöldséglevesKönnyű zöldségleves

Hozzávalók:

    • 2 db sárgarépa
    • 2 db burgonya
    • 2 marék brokkoli
    • 2 marék karfiol
    • 1 marék zöldborsó
    • 1 kisebb darab csirkehús
    • 200 gParmalat főzőtejszín
    • kevés citrom és petrezselyem
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
A zöldséget vágjuk kisebb darabokra, és enyhén főzzük meg (vigyázzunk, hogy ne főzzük túl), majd az összes zöldséget tegyük a lébe, amelyben a csirkehús főtt. A húst vágjuk kisebb darabokra, majd tegyük vissza a zöldséget tartalmazó fazékba. Sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük ízlés szerint, adjuk hozzá a főzőtejszínt, majd forraljuk fel.
2.
A zöldséget ízlés szerint össze is turmixolhatjuk, de darabokban is hagyhatjuk. Adjuk hozzá fél citrom levét, majd szórjunk bele egy kevés petrezselymet.
3.
Ne feledjük: a leves színe a hozzáadott zöldség mennyiségétől függ.
4.
Tanács az elkészítéshez! A látványosabb tálaláshoz egy kevés főzőtejszínt csurgathatunk a leves tetejére.