Grillezett rakott barramundi

Feltöltő: molnarbela55
21-40 perc
3-4 személyre
haladó szakácsoknak
Grillezett rakott barramundi

Hozzávalók:

    • 4 dl Parmalat főzőtejszín
    • 0,75 kg barramundi halfilé
    • 0,5 kg brokkoli
    • 0,75 kg karfiol
    • 0,2 kg füstölt sajt
    • 3 EK (evőkanál) teljes kiőrlésű liszt
    • 2 dl tej
    • 1 fej vöröshagyma
    • 4 gerezd fokhagyma
    • 2 EK (evőkanál) étolaj
    • 1 csipet
    • 1 csipet tárkony
    • 1 csipet kakukkfű
    • 1 csipet szegfűbors
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
A jénai tál aljára lerakjuk a brokkolit, erre rakjuk a karfiol felét, majd a halat kis ujjnyi darabokra szeleteljük és rá rakjuk a karfiolra s ezután ezt befedjük a maradék karfiollal. A sárgarépa szeleteket a jénai tálban szépen körben sorba rakjuk.
2.
A filézett halat enyhén beszórjuk a só, tárkony, kakukkfű, szegfűbors keverék felével majd 2 óra hosszáig hagyjuk, hűvös helyen, hogy bevegye a fűszert.
3.
Majd 5 percig grillezzük és azután félretesszük.
4.
A kiszedésnél nagyon lényeges, hogy a tetejétől az aljáig jusson mindenkinek ebből a finom és egészséges ételből.
5.
A megtisztított zöldségeket a hagymák kivételével, egy csipet sóval roppanósra főzzük. A sárgarépát vékony szeletekre, a brokkolit és a karfiolt pedig ujjnyi szeletekre vágjuk
6.
Az olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymákat, majd hozzáadjuk a lisztet, tárkonyt, kakukkfüvet, szegfűborsot és világos rántást készítünk. Ezután a tejet és a Parmalat főzőtejszínt is hozzákeverjük.
7.
Az egészet nyakon öntjük a mártással ezt eligazítjuk, majd a megreszelt sajtot egyenletesen elosztjuk rajta.
8.
Mikrózzuk 10 percig 1 KW-tal, ezután pedig 5 percig grillezzük, hogy a sajt szépen ráolvadjon az ízek pedig összeérjenek.