Grillezett hal tésztával és sonkával gombával

Feltöltő: molnarbela55
21-40 perc
3-4 személyre
kezdő szakácsoknak
Grillezett hal tésztával és sonkával gombával
gombasonkafokhagymafiatalosfőzőtejszíngombás sonkás tésztatejszínes halas tésztahaltejszínes

Hozzávalók:

    • 500 gParmalat főzőtejszín
    • 1 kg tengeri halfilé, megmosva és leszárítva
    • 475 g tejföl,
    • 1 fej vöröshagyma, megtisztítva és kis kockákra vágva
    • 4 gerezd fokhagyma, megtisztítva és finomra aprítva
    • 10 dkg Prágai sonka
    • 200 g gomba konzerv
    • 1/2 db friss szár zeller
    • 4 ek étolaj
    • só ízlés szerint
    • ízlés szerinti mennyiségű durvára őrölt színes bors
    • 400 g Nonnezzaglia Ai 5 Sapori ( olasz tészta),
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
A filéket sózzuk borsozzuk majd félre tesszük.
2.
A szár zellert alaposan megmossuk ezután uborka gyalun vékonyra szeleteljük.
3.
A sonka szeleteket felkockázzuk.
4.
A konzerv levét leöntjük.
5.
Egy serpenyőben 2 ek olajon megpároljuk a hagymákat, zellert, sonkát és gombát.
6.
Hozzá adjuk a tejfölt és főzőtejszínt ezt jól összeforraljuk így egy sűrű szószt kapunk. A tejszínt nem öntjük bele mind hanem hagyunk a kész étel díszítésére!
7.
A szószt le turmixoljuk.
8.
A halat mindkét oldalát meg grillezzük kb 5-5 percig.
9.
Közben bő sós olajos vízben megfőzzük a tésztát ezt is 4-5 percig.
10.
Ezután tálaljuk a tejszínnel díszítve..