Görög mediterrán rakott tészta

Feltöltő: imdanci
21-40 perc
3-4 személyre
kezdő szakácsoknak
Görög mediterrán rakott tészta
világkonyhatejszínes mediterrán tésztatejszínes rakott ételfőzőtejszíntésztagörögmediterránrakottburgonyafusilliorsóTejszínfetasajtparadicsomfokhagymagerezdcitromcitromléolajolíviaolaj

Hozzávalók:

    • 100 gParmalat főzőtejszín
    • 1 tasak rakott burgonya alap
    • 25 dkg orsótészta (fusilli)
    • 20 dkg feta sajt
    • 2 db paradicsom
    • 2 gerezd/izlés szerint fokhagyma
    • ízlás szerint citromlé
    • 3 evőkanál olívalolaj
    • szüksé szerint
    • 40 dkg darált hús
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
A tésztát forrásban levő sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük.
2.
A darált húst kevés olívaolajon a zúzott fokhagymával megpirítjuk, 5 dl hideg vízzel felöntjük, belekeverjük a tasak tartalmát, és folyamatos kevergetés mellett felforraljuk.
3.
A feta sajtot szétmorzsoljuk, a felét a szószhoz adjuk és ízlés szerint 1-2 ek citromlével ízesítjük. paradicsomot megmossuk, kockára vágjuk.
4.
A tésztát elkeverjük a darált húsos szósszal, a tetejére szórjuk a kockára vágott paradicsomot. A maradék feta sajtot elkeverjük a főzőtejszínnel, és eloszlatjuk a rakott tésztánk tetején.
5.
175-200°C-ra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük.
6.
Bazsalikomlevelekkel tálaljuk.