Gombával töltött tojás omlett

Feltöltő: Parmalat
1-20 perc
3-4 személyre
kezdő szakácsoknak
Gombával töltött tojás omlett
TejszínTojáslepénygombás ételekomlett tejszínes gombávalGazdag gombás omlettgombával töltött tojáslepénytojásételekGombás tojásGombás receptekTejszínes receptek

Hozzávalók:

    • 3 evőkanál olaj
    • 50 dkg apró gomba, megtisztítva
    • 1 póréhagyma, karikákra szeletelve
    • 1 sárgarépa, megtisztítva és hasábokra vágva
    • 1 csokor petrezselyem, finomra aprítva
    • őrölt fekete bors
    • 4 dl erőleves
    • 200 gParmalat főzőtejszín
    • 1 evőkanál liszt
    • 8 tojás
    • 8-12 evőkanál tej
    • reszelt szerecsendió
    • 4 dkg vaj
Bevásárlólista nyomtatása
Az omlett a rántottától leginkább abban különbözik, hogy kevés liszt is van benne, illetve a felvert tojásfehérjétől sokkal könnyebb.

Elkészítés menete:

1.
Az olajon a gombát megpirítjuk, majd kiszedjük, és a visszamaradt zsiradékon a póréhagymát és a sárgarépát megpároljuk.
2.
Kívánság szerint reszelt sajttal megszórhatjuk.
3.
A gombát visszatesszük, a petrezselyemmel megszórjuk, sózzuk, és borsozzuk. Az erőlevessel felöntjük, összeforraljuk, és a főzőtejszínnel elkevert liszttel behabarjuk.
4.
A tojásokat a tejjel felverjük, sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük.
5.
Serpenyőben 1 deka vajat felforrósítunk, majd a tojás negyedét beleöntjük, és omlettet sütünk belőle.
6.
A maradék vajból és tojásból ugyanígy még három omlettet sütünk.
7.
A kész omlettet tányérra csúsztatjuk, a gombás ragu negyedét rákanalazzuk, a tojáslepényt összehajtjuk, és melegen kínáljuk.