Gombás tekercsek

Feltöltő: psycheee
21-40 perc
7-8 személyre
kezdő szakácsoknak
Gombás tekercsek
kakukkfűkrémsajtgombahagymaleveles tésztafőzőtejszíntejszínes gombástejszínes tekercsekhétköznapi

Hozzávalók:

    • 200 gParmalat főzőtejszín
    • 1 csomag leveles tészta
    • 500 g gomba
    • 1 fej hagyma
    • 50 g vaj
    • 100 g krémsajt
    • 2 ek liszt
    • bors
    • petrezselyem vagy kakukkfű
    • tojás a tészta megkenéséhez
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
Az apróra vágott hagymát vajon megdinszteljük, hozzáadjuk a darabolt gombát, pároljuk, majd lepirítjuk. Ekkor hozzákeverjük a lisztet, felöntjük főzőtejszínnel, belekeverjük a krémsajtot, sózzuk, borsozzuk.
2.
Krémmé főzzük. (Ha túl sűrű lenne, adhatunk hozzá kevés tejet.) Végül aprított zöldfűszerrel ízesítjük és kihűtjük.
3.
A leveles tésztát bekenjük a töltelékkel és feltekerjük, majd 1,5 cm-es szeleteket vágunk belőle. Sütőpapírral kibélelt tepsire fektetjük, megkenjük tojással és 200°C-on 25 perc alatt megsütjük. Langyosan tálaljuk.