Gombás tejszínes spagetti

Feltöltő: Niki1986
21-40 perc
3-4 személyre
kezdő szakácsoknak
Gombás tejszínes spagetti
fekete borskakukkfűparmezán sajtoregánópetrezselyemfokhagymagombafőzőtejszínspagetti receptgombás tejszínesfiatalos

Hozzávalók:

    • 200 gParmalat főzőtejszín
    • 40 dkg gomba
    • 1 doboz tejföl
    • 1 fej hagyma
    • 1-2 gerezd fokhagyma
    • 1 csokor petrezselyem
    • szerecsendió
    • feketebors
    • kakukkfű
    • csipet oregáno
    • izlés szerint ételízesítő
    • kis olívaolaj
    • 1 csomag spagetti
    • ízlés szerint tetejére parmezán sajt
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
Pároljuk meg a hagymát 2-3 evőkanál olajon, tegyük bele az apróra vágott gombát, pároljuk puhára. Állítsuk lassú tűzre. Engedjük fel főzőtejszínnel és a tejföllel. Ekkor tegyük bele az elkapart fokhagymagerezdet(eket), és fűszerezzük, kevergessük.
2.
Ha ne hígnak találnánk, beleszórhatunk óvatosan egy-két kiskanál lisztet főzés közben... A legvégén kell belekeverni a finomra vágott petrezselymet, és még egyet-kettőt rotyogtatni vele.
3.
Közben főzzük ki a megszokott módon a spagettit. (Javaslat: ne főzzük túl puhára, szűrés után öblítsük át hideg vízzel, tegyük 1-2 evőkanál olajra, keverjük óvatosan meg, melegítsük fel lassú tüzön...)
4.
Tálaláskor a spagetti tetejére szedjünk a mártásból és szórjuk meg sajttal. Jó étvágyat!
5.
Megjegyzés: Hamar kész a mártás, mert a gomba gyorsan puhul. Nem kell sokáig forralni. Kb.15-20 perc alatt kész. Fontos: a fűszerek adják meg az egyedi ízt, amivel ne spóroljunk nagyon, mert a tejszín-föl amúgy is megszelídíti az ízeket. A bors akkor a legjobb, ha frissen őröljük, a szerecsendió, kakukkfű, oregánó kihagyhatatlan.