Gombás rizsleves

Feltöltő: Parmalat
41-60 perc
3-4 személyre
haladó szakácsoknak
Gombás rizsleves
gombaleves recepttejszínes gombalevesLeves receptekGombás-tejszínes levesrizsleves receptRizsleves recept képpelEgyszerű rizsleves Receptek

Hozzávalók:

    • 10 dkg rizs
    • 2 evőkanál olaj
    • 1 kis vöröshagyma, megtisztítva és lereszelve
    • 1 gered fokhagyma, megtisztítva és finomra aprítva
    • 1 evőkanál ételízesítő
    • őrölt fehér bors
    • reszelt szerecsendió
    • 300 mlParmalat főzőtejszín
    • 15 dkg gomba, vékony szeletekre vágva
    • vaj
    • 1 citrom leve
    • 1 csokor petrezselyem, finomra aprítva
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
A rizst, állandóan kevergetve, egy kevés olajon üvegesre pirítjuk.
2.
A hagymát és a vöröshagymát rátesszük, és pár percig együtt pirítjuk.
3.
1,2 liter vízzel felöntjük, az ételízesítőt beleszórjuk, és felforraljuk. A lángot mérsékeljük, a fedő alatt a rizst puhára főzzük.
4.
Azután botmixerrel turmixoljuk. Leheletnyi sóval, borssal és reszelt szerecsendióval ízesítjük, majd a Parmalat főzőtejszínnel dúsítjuk. (Vigyázzunk, mert az ételízesítő is sós, óvatosan fűszerezzük!)
5.
A gombát a vajon megpirítjuk. Tálalás előtt a levest citromlével pikánsra ízesítjük, a ropogós sült gombával és a petrezselyemmel megszórva tálaljuk.