Gombás rizottó piros borssal

Feltöltő: Parmalat
41-60 perc
3-4 személyre
haladó szakácsoknak
Gombás rizottó piros borssal
Tejszínes-gombás rizottotejszínes gombás rizottó receptRizottó tejszínnel receptRizottó készítéseolasz rizottó receptekrizottó receptekgombás rizottó receptGombás rizottó Receptekgombás rizottó recept képpel

Hozzávalók:

    • 200 gParmalat főzőtejszín
    • 30 dkg rizottórizs (nagyszemű fényezett, carnaroli, roma, közepes méretű gömbölyű rizs)
    • 1 zöldhagyma
    • 1 pohár gyümölcsös fehérbor
    • 1 csokor zöldfűszer (zsálya, rozmaring, babér)
    • extraszűz olívaolaj
    • reszelt parmezán sajt
    • só és szemes piros bors
Bevásárlólista nyomtatása
A rizottó krémes szaftot, a rizs szaftját, és fogkemény rizsszemeket jelent, zöldfűszerekkel, parmezánnal, fehérborral, alaplével és azzal, amit még beleraknak, de a szaftosság és a keménység elengedhetetlen velejárói. És a rizottórizs.

Elkészítés menete:

1.
Áztassuk a zöldfűszereket fél órára borba a főzés megkezdése előtt.
2.
Egy magas falú lábasban pirítsuk meg kevés olajon az aprított hagymát. Tegyük hozzá a rizst, mérsékelt tűzön pirítsuk 2 percig, gyakran megkeverve. Öntözzük meg az aromás borral, hagyjuk elpárologni és folytassuk a főzést forró vizet hozzáadva.
3.
A főzés befejezése előtt két perccel, adjuk hozzá a tejszínt, majd vegyük le a tűzről és keverjük össze a sajttal.
4.
Osszuk szét a tányérokon. Díszítsük piros borssal és tálaljuk.