Gombás rakottas

Feltöltő: Eszter
1-2 óra
5-6 személyre
haladó szakácsoknak
Gombás rakottas
gombás ételekGombás receptekgombás rakottas recept képpelGombás rakottas recept

Hozzávalók:

    • 200 gParmalat főzőtejszín
    • 50 dkg vöröshagyma, megtisztítva és finomra aprítva
    • 6 dkg vaj
    • 1 csipetnyi
    • 1 csipetnyi kakukkfű
    • 6 szelet pirított rozskenyér
    • 1 közepes méretű cukkini, hosszában négyfelé vágva és felszeletelve
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 2 evőkanál citromlé
    • 50 dkg csiperke, megtisztítva és felszeletelve
    • 10 dkg reszelt füstölt sajt
    • 4 db tojás sárgája
    • 2 dl tej
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
A hagymát megtisztítjuk és finomra vágjuk. A vajjal kikenünk egy hőálló tálat,a többi vajat egy serpenyőben felolvasztjuk,majd a hagymát üvegesre pároljuk rajta.Sóval és kakukkfűvel ízesítjük majd 6 evőkanál vízzel felöntjük és lefedve kb. 15 percig pároljuk.
2.
A megpirított kenyérszeletekkel kibéleljük a kivajazott tálat. A gombát megtiszítjuk és felszeleteljük.
3.
A metisztított fokhagyma levét,présen át ,a citromlébe nyomjuk,majd az előkészített cukkini szeleteket beleforgatjuk és kissé megsózzuk.
4.
A párolt hagymát egyenletesen eloszlatjuk a kenyérszeleteken,majd a cukkini- és gombaszeleteket váltakozva rárakosgatjuk. Tetejét a reszelt sajttal megszórjuk.
5.
A tojások sárgáját a főzőtejszínnel és a tejjel elkeverjük és a rakottasra öntjük.
6.
A sütőtálat lefedjük és előmelegített sütőben, kb. 180 fokon,20-25 percig sütjük a rakottast,majd a fedőt /vagy alufóliát/ eltávolítva további 10-15 percig pirítjuk.
7.
Kockára vágva,melegen tálaljuk.