Gombás palacsinta

Feltöltő: Parmalat
41-60 perc
haladó szakácsoknak
Gombás palacsinta
sós palacsinta töltelék receptsós palacsintaGombás palacsinta recept képpelhétköznapitejszínes palacsinta receptGombás palacsintaSonkás-gombás palacsintaTejszíngazdag gombás palacsintaGombás palacsinta recepteksajt

Hozzávalók:

    • 10 db palacsinta
    • 25 dkg gouda sajt
    • 15 dkg sonka
    • 10 dkg sampinyon gomba
    • 200 g Parmalat tejszínes gomba ízű szósz
    • 200 gParmalat főzőtejszín
    • 3 dkg parmezán sajt
    • 1 dkg szurokfű (oregánó)
    • 1,5 dkg főzővaj
Bevásárlólista nyomtatása
A palacsintát számos nemzet vallja magáénak, ami annak köszönhető, hogy az eredete egy közös pontba, a római birodalomig vezethető vissza. Eredetileg a neve latinul placenta volt. A lepényszerű tésztát kerek kövön vagy bronzpajzson sütötték.

Elkészítés menete:

1.
Megfelelő edénybe reszeljük le a sonkát, a sajtot, a gombát, sózzuk meg, adjuk hozzá a szurokfüvet.
2.
Töltsük az így elkészített tölteléket a palacsintákba, majd tekerjük fel a palacsintákat, és tegyük vajjal kikent tűzálló edénybe.
3.
Keverjük össze az ízesitett tejszínes gomba ízű szószt és a főzőtejszínt, és az így kapott mártással öntsük le a palacsintákat. Végül szórjuk meg a palacsintákat parmezán sajttal.
4.
Melegítsük fel a sütőt 180°C hőmérsékletre, és süssük a palacsintákat 30-40 percen keresztül, amíg meg nem barnulnak.
5.
Tanács az elkészítéshez! Sampinyon gomba helyett shitake gombát is használhatunk.