Gombás, sajtszószos makaróni

Feltöltő: Nassoló Naplopó
21-40 perc
3-4 személyre
kezdő szakácsoknak
Gombás, sajtszószos makaróni
gyerekekneksajtmakaróniTejszíngombatésztatejszínes gombás makarónitejszínes tészta ételreszelt sajttrappistakakukkfűfőzőtejszín

Hozzávalók:

    • 300 gParmalat főzőtejszín
    • 1 csomag makaroni tészta
    • 1 fej vöröshagyma kiskockákra vágva
    • 3 gerezd fokhagyma, apróra vágva
    • 3 evőkanál olívaolaj
    • 1 konzerv (340 gr) csiperkegomba
    • 20 dkg edami vagy trappista sajt
    • 1 evőkanál pirospaprika őrölt
    • 1-1 mokkáskanál (v. ízlés szerint) kakukkfű, bors, só
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
A makaróni sós vízben kifőzzük.
2.
A vöröshagymát apróra vágunk és a felaprított fokhagymával együtt zsiradékon megfonnyasztjuk.
3.
A gombáról leöntjük a levet, majd felaprítjuk kisebb darabokra.
4.
Rádobjuk a hagymákra, kevés pirospaprika, só, bors, kakukkfű ízlés szerint.
5.
Kis vizet öntünk rá, 2-3 decit. Egy kicsit összeforrnak, majd a sajtot lereszelünk és a főzőtejszínnel elkeverünk.
6.
Ezt ráöntjük a gombára és jól elkeverjük. Összeforraljuk, majd beleforgatjuk a kifőtt és lecsepegtetett tésztát.
7.
Elzárjuk alatta az energiaforrást. Nem sóztam agyon se a szószt se a tésztát, mert én tálaláskor vörös hawaii sóval szórtam meg.