Gombás-tejszínes tészta

Feltöltő: s.gabi
41-60 perc
3-4 személyre
haladó szakácsoknak
Gombás-tejszínes tészta
Gombás tészta Receptektejszínes tésztaGombás-tejszínes tésztaGombás-tejszínes penne recept képpelgombás tészta

Hozzávalók:

    • 100 gParmalat főzőtejszín
    • 20 dkg rétesliszt
    • 10 dkg simaliszt
    • 2 db tojás
    • 1 KK
    • 1/2 kg csiperkegomba
    • 1 pohár tejföl
    • 1 közepes fej hagyma
    • 3 gerezd fokhagyma
    • 10 dkg sajt
    • bors
    • majoranna
    • olaj
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
A tésztához összegyúrjuk a hozzávalókat. Vékonyra, kb. 1-2mm-re kinyújtjuk, majd szélesmetéltre vágjuk.
2.
Bő sós vízben kifőzzük. Lehet két adagban is. Miután leszűrtük, keverjük össze egy pici olajjal, hogy ne ragadjon össze.
3.
A vöröshagymát vágjuk apró kockára, és pirítsuk meg egy kis olajon. Mikor már majdnem kész, tegyük hozzá a zúzott fokhagymát.
4.
Ezután mehet bele a csíkokra vágott gomba. Sózzuk, borsozzuk, és teszünk bele majorannát.
5.
Ha puha a gomba, beleöntjük a főzőtejszínt, és a tejfölt, és belereszeljük a sajtot. Kicsit összeforraljuk, és kész.