Gombás-tárkonyos csirkemell.

Feltöltő: Gizi
41-60 perc
3-4 személyre
kezdő szakácsoknak
Gombás-tárkonyos csirkemell.
petrezselyemfokhagymagombaújhagymacsirkemellfőzőtejszíngombás csirketejszínes egytálétel recepttejszínes -húsos ételgombás tejszínes csirkehétköznapitárkonyos tejszínes receptgombás-tárkonyos

Hozzávalók:

    • 200 gParmalat főzőtejszín
    • 50 dkg csirkemell
    • 1 csomag újhagyma
    • 50 dkg gomba
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 1 mokkáskanál (v. ízlés szerint)
    • 1 mokkáskanál őrölt fehér bors
    • 1-2 teáskanál (v, ízlés szerint) tárkony
    • 1 evőkanál kukoricaliszt
    • 1 teáskanál petrezselyem zöld
    • 2-3 evőkanál olívaolaj
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
A csirkemellet ízlés szerint vágjuk fel kisebb kockákra. A gombát és az újhagymát vékonyan szeleteljük fel. A fokhagymát vágjuk fel apróra.
2.
Egy serpenyőbe hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá a felkockázott csirkemellet, és 6-8 perc alatt pirítsuk fehéredésig. Ezután szedjük ki a zsiradékból és tegyük félre.
3.
A visszamaradt zsiradékba tegyük bele a felszeletelt újhagymát és kezdjük el párolni. Amikor már kezd összeesni, adjuk hozzá először a fokhagymát, majd a felszeletelt gombát. Ezután ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és szórjuk meg tárkonnyal. (én bőven szórtam rá tárkonyt)
4.
Addig pároljuk a gombát, még szinte a zsírjára sül. Ekkor adjuk hozzá az elősütött csirkemellet, majd szórjuk meg az apróra vágott petrezselyemzölddel.
5.
A főzőtejszínt keverjük simára a kukoricaliszttel, majd öntsük rá a gombás-húsra. Keverjük össze, majd addig főzzük, még kissé besűrűsödik.
6.
Tálaláskor ízlés szerinti körettel kínáljuk.