Gombapaprikás

Feltöltő: Gasztropajti
21-40 perc
3-4 személyre
haladó szakácsoknak
Gombapaprikás
tejszínesfőzőtejszínfehérborköménymagpirospaprikaparadicsompaprikafokhagymahagymagombapaprikás recepthétköznapitejszínes gombapaprikásmagyarosgombapaprikás

Hozzávalók:

    • 200 gParmalat főzőtejszín
    • 1 kg gomba
    • 1 evőkanál olaj
    • 2 nagy fej hagyma apróra vágva
    • 3 gerezd fokhagyma, apróra vágva
    • 1 db paprika
    • 1 db paradicsom
    • 1 csapott evőkanál őrölt pirospaprika
    • kevés só, bors, köménymag
    • 1 dl száraz fehérbor
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
A gombát felszeleteljük. (legfinomabb a vegyes erdei gomba, őzláb, vargánya, róka, de készítheted csiperke, vagy barna csiperkéből is)
2.
A hagymát, és a fokhagymát nagyon apróra vágjuk, kevés olajon megdinszteljük. Hozzátesszük a köménymagot.
3.
Megsózzuk, majd felöntjük a borral. Belekerül az apróra vágott paprika, és paradicsom is. Fedő alatt tovább pároljuk.
4.
Hozzátesszük a szeletelt, vagy darabolt gombát. Megborsozzuk, és beletesszük az őrölt pirospaprikát.
5.
Felöntjük a főzőtejszínnel, és mire összeforraljuk kész is a paprikás. Ha szükséges, liszt szórással sűrítjük kicsit.
6.
Nagyon gyors étel, víz ritkán szükséges hozzá, mert a gombának 80 százaléka víz. Galuskával, vagy tésztával tálaljuk.