Gombamártás

Feltöltő: Parmalat
1-20 perc
3-4 személyre
kezdő szakácsoknak
Gombamártás
mártásTejszíngombagombamártás

Hozzávalók:

    • fél fej vöröshagyma, apróra vágva
    • 2 evőkanál olaj
    • 30 dkg gomba, megtisztítva és apróra vágva
    • 1 evőkanál finomliszt
    • 1 dl tej
    • őrölt fekete bors
    • 100 gParmalat főzőtejszín
    • 1 csokor petrezselyem, finomra aprítva
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
A hagymát az olajon megpároljuk, de nem pirítjuk meg. A gombát a hagymára dobjuk, és nagy lángon, kevergetve, 3-4 percig sütjük.
2.
Azután a liszttel meghintjük, és annyi főzőtejszínnel felengedjük, hogy kevergetve sűrű mártást kapjunk.
3.
Csak a végén sózzuk, borsozzuk (így a gomba kevesebb levet ereszt), a maradék főzőtejszínt belekeverve még egyszer felforraljuk.
4.
Petrezselyemmel megszórva tálaljuk.