Gombaleves kakukkfüves tejszínhabbal

Feltöltő: Parmalat
21-40 perc
3-4 személyre
kezdő szakácsoknak
Gombaleves kakukkfüves tejszínhabbal

Hozzávalók:

    • 10 dkg erdei gomba (vargánya, kucsmagomba, rókagomba is lehet)
    • 1 evőkanál olívaolaj
    • 1 kis fej vöröshagyma finomra vágva
    • 2 gerezd fokhagyma finomra vágva
    • 5 dl könnyű, lehetőleg csirke alaplé
    • 5 szál kakukkfű
    • 300 gParmalat habtejszín
    • frissen őrölt fekete bors
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
1. Az olajon aranybarnára pirítom a hagymákat, rádobom a durván összevagdalt gombát és 5 percig magas lángon rázogatva összepirítom. Felöntöm az alaplével, közepes lángon 5 percig főzöm.
2.
2. A tejszín fél óráig közepes lángon melegítem a kakukkfűvel, majd lehűtöm, habbá verem.
3.
3. Tálaláskor a tejszínt a leves tetejére kanalazom, borsozom.