Gombaleves kakukkfüves tejszínhabbal
Feltöltő: Parmalat
21-40 perc
3-4 személyre
kezdő szakácsoknak

Hozzávalók:
- 10 dkg erdei gomba (vargánya, kucsmagomba, rókagomba is lehet)
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 kis fej vöröshagyma finomra vágva
- 2 gerezd fokhagyma finomra vágva
- 5 dl könnyű, lehetőleg csirke alaplé
- 5 szál kakukkfű
- 300 gParmalat habtejszín
- só
- frissen őrölt fekete bors
Elkészítés menete:
1.
1. Az olajon aranybarnára pirítom a hagymákat, rádobom a durván összevagdalt gombát és 5 percig magas lángon rázogatva összepirítom. Felöntöm az alaplével, közepes lángon 5 percig főzöm.
2.
2. A tejszín fél óráig közepes lángon melegítem a kakukkfűvel, majd lehűtöm, habbá verem.
3.
3. Tálaláskor a tejszínt a leves tetejére kanalazom, borsozom.