Gombakrémleves francia módra

Feltöltő: bluesun
21-40 perc
3-4 személyre
haladó szakácsoknak
Gombakrémleves francia módra
fehérborkakukkfűrozmaringzellerbabérlevélgombapóréhagymatejszínes krémlevesvilágkonyhafiatalosgombakrémlevesfrancia krémlevesfőzőtejszín

Hozzávalók:

    • 150 gParmalat főzőtejszín
    • fél db póréhagyma
    • 30 dkg gomba (pl. csiperke)
    • 1 l húslé
    • 1 db babérlevél
    • 1 db kis szál zeller, levéllel
    • 1 ek petrezselyem
    • 1 db kis ág kakukkfű és rozmaring
    • 0,5 dl fehérbor
    • 1 KK liszt
    • 1 csipet (v. ízlés szerint) só, bors
    • 2 ek olívaolaj
    • 1 KK vaj
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
Egy ek olívaolajon megfonnyasztjuk a karikákra vágott póréhagymát, majd rádobjuk a felszeletelt gomba 90%-át. Ráöntjük a húslét, majd beledobjuk a zöldfűszereket. Míg a leves fő, a maradék gombát megpirítjuk a vajon, melegen tartjuk.
2.
A levesből kivesszük a fűszereket, a többit simára turmixoljuk. A másik ek olívaolajjal és a liszttel rántást készítünk, felengedjük a főzőtejszínnel, majd besűrítjük vele a levest.
3.
Sózzuk, fehér borssal fűszerezzük, majd felöntjük a borral. A megfelelő sűrűségűre főzzük. A vajon pirított gombával tálaljuk.