Gofri

Feltöltő: Parmalat
21-40 perc
3-4 személyre
kezdő szakácsoknak
Gofri
Gyors gofri ReceptekEgy finom GofriGofri receptekhétköznapigofri tejszínneltejszínes édességédes gofrigofri receptGofri készítése

Hozzávalók:

    • 50 dkg liszt
    • 5 dkg kristálycukordara
    • 2 csomag vaníliás cukor
    • 4 tojás
    • 15 dkg olvasztott vaj
    • 250 gParmalat habtejszín
    • 5 dl víz
    • 1 csipetnyi
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
Szétválasztjuk a tojásfehérjét a sárgájától, s a tojásfehérjét külön edényben félretesszük.
2.
Egy serpenyőben lassú tűzön a vajat felolvasztjuk.
3.
Egy másik edényben összekeverjük a lisztet, az olvasztott vajjal, a cukrokkal, a vízzel, a habtejszínnel és a sóval, majd hozzáadjuk a tojássárgáját. A tésztának csomómentesnek kell lennie.
4.
A tojásfehérjét habbá verjük, s finoman belekeverjük a tésztába, majd átforgatjuk.
5.
Egy merőkanálnyi tésztát öntünk a felmelegített gofrisütőbe, s megsütjük. Tejszínhabbal és eperrel vagy málnával a tetején tálaljuk.