Gofri
Feltöltő: Parmalat
21-40 perc
3-4 személyre
kezdő szakácsoknak

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 5 dkg kristálycukordara
- 2 csomag vaníliás cukor
- 4 tojás
- 15 dkg olvasztott vaj
- 250 gParmalat habtejszín
- 5 dl víz
- 1 csipetnyi só
Elkészítés menete:
1.
Szétválasztjuk a tojásfehérjét a sárgájától, s a tojásfehérjét külön edényben félretesszük.
2.
Egy serpenyőben lassú tűzön a vajat felolvasztjuk.
3.
Egy másik edényben összekeverjük a lisztet, az olvasztott vajjal, a cukrokkal, a vízzel, a habtejszínnel és a sóval, majd hozzáadjuk a tojássárgáját. A tésztának csomómentesnek kell lennie.
4.
A tojásfehérjét habbá verjük, s finoman belekeverjük a tésztába, majd átforgatjuk.
5.
Egy merőkanálnyi tésztát öntünk a felmelegített gofrisütőbe, s megsütjük.
Tejszínhabbal és eperrel vagy málnával a tetején tálaljuk.