Gesztenyetorta

Feltöltő: csengetyu
41-60 perc
7-8 személyre
haladó szakácsoknak
Gesztenyetorta
alkalomragesztenye torta recepthabtejszíntorta recept

Hozzávalók:

    • 100 gParmalat habtejszín
    • 3 db tojás
    • 10 dkg. porcukor
    • 10 dkg őrölt dió
    • 2 evőkanál zsemlemorzsa
    • 2 kanál baracklekvár
    • 25 dkg gesztenyemassza
    • 20 dkg margarin
    • 1 db. rumesence
    • 1 db. csokládé tortadara
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
A tojássárgákat habosra keverjük a cukorral
2.
Hozzáadjuk a tojások kemény habbá vert fehérjét,a diót, és a zsemlemorzsát.
3.
Nagy tortaformába simítjuk, és tűpróbáig sütjük.180 C sütőben
4.
A formába hagyjuk kihűlni, és a tetejét vékonyan megkenjük baracklekvárral.
5.
A gesztenyét a margarinnal, rumesencel /rummal/habosra keverjük.
6.
A megkent tésztára egyenletesen rákenjük.
7.
A habtejszínt felverjük, és a torta tetejére, oldalára simítjuk.
8.
Végezetül megszórjuk tortadarával. nagyon finom.Szülinapra, karácsonyra kiváló ünnepi sütemény