Gesztenyés kifli

Feltöltő: sonsy
2+ óra
11-12 személyre
haladó szakácsoknak
Gesztenyés kifli
gesztenyemasszaélesztőporcukorhabtejszínKarácsonyigesztenyés kiflitejszínes süteményekÉdes sütemények

Hozzávalók:

    • 300 gParmalat habtejszín
    • 180 g margarin
    • 50 g porcukor
    • 4 db tojás sárgája
    • 400 g sima liszt
    • 1 ek tej
    • 20 g élesztő
    • 1 csipet
    • 1 db citrom lereszelt héja
    • 500 g gesztenyemassza
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
Elkészítjük a tölteléket: A gesztenyemasszát egy mély tálba tördeljük. Hozzáadunk 100 g habtejszínt. Gépi habverővel alaposan kikeverjük. Ha a krém nem elég lágy, tovább lazítjuk egy kevés tejszínnel. (De vigyázzunk, mert ha túl sokat adunk hozzá, akkor sütéskor a tészta megreped. Felhasználásig hűtőben tároljuk.
2.
Elkészítjük a tésztát: A vajat a porcukorral habosra keverjük, egyenként adjuk hozzá a tojások sárgáját és további 20 percig keverjük. A kikevert masszához hozzáadjuk a lisztet, a tejben megkelesztett élesztőt, a sót, a reszelt citromhéjat, és 200 g langyos habtejszínt. Összegyúrjuk, és nagyon jól kidolgozzuk. Ha szükséges, adunk hozzá még 1-2 ek tejszínt. A tésztát kelni hagyjuk. Ha megkelt a tészta lisztezett gyúródeszkán kisodorjuk. Szaggatjuk és megtöltjük a töltelékkel. Tepsibe rakjuk, megkenjük felvert tojással és még egy kicsit kelni hagyjuk.
3.
180 fokra előmelegítet sütőben sütjük.