Gesztenyés gyümölcstorta szederszemekkel

Feltöltő: Parmalat
41-60 perc
3-4 személyre
haladó szakácsoknak
Gesztenyés gyümölcstorta szederszemekkel

Hozzávalók:

    • 1 vékony kör alakú piskótalap
    • 2 evőkanál baracklekvár
    • 25 dkg klasszikus gesztenyepüré
    • 1 kg alma, körte vegyesen
    • 1 citrom leve
    • 10 dkg cukor
    • szegfűszeg
    • fahéj
    • 3 dl tej
    • 2 tojássárgája
    • 1 tasak vanília ízű pudingpor
    • 5 dkg cukor
    • 3 dlParmalat habtejszín
    • 1 teáskanál zselatin
    • díszítéshez szederszemek
    • citromfű
    • 5 dkg csokoládé
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
A gyümölcsöket meghámozzuk, és szeletekre vágjuk.
2.
Annyi citromlével, cukorral, fahéjjal, szegfűszeggel ízesített vízben, amennyi épp ellepi, puhára főzzük, majd a levéből kiszedve kihűtjük.
3.
A pudingport tojássárgával, cukorral, tejjel összekeverjük, és sűrűre főzzük.
4.
A piskóta alapot vékonyan megkenjük baracklekvárral és belehelyezzük egy tortaformába.
5.
Ráreszeljük a kiolvasztott gesztenyemasszát, rárakjuk a gyümölcsdarabokat.
6.
A kihűlt pudingos krémhez hozzákeverjük a felvert tejszínhabot, a felolvasztott zselatint, és ráöntjük a torta tetejére.
7.
Hűtőbe tesszük, amíg a krém megdermed.
8.
Tálalás előtt olvasztott csokoládéval rácsosan díszítjük a tetejét, és fürtszerűen szederszemeket rakunk rá.