Gesztenye-fantázia

Feltöltő: Parmalat
41-60 perc
3-4 személyre
kezdő szakácsoknak
Gesztenye-fantázia

Hozzávalók:

    • 5 darab tojás
    • 14 dkg cukor
    • 40 dkg gesztenye
    • 18 dkg vaj
    • 18 dkg porcukor
    • kevés rumaroma
    • 5 dkg csokoládé
    • 500 gParmalat habtejszín
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
A tojásfehérjét verjük fel kemény habbá, majd adjunk hozzá egy tojássárgáját és keverjük bele a cukrot. Rúdmixerrel történő keverés közben egyenként adjuk hozzá a többi tojássárgáját.
2.
Keverjük be a habba a megolvasztott csokoládét, végül keverjünk bele 15 dkg gesztenyét. A masszát öntsük közepes nagyságú tepsibe, amelyet előzőleg sütőpapírral béleltünk ki. Süssük körülbelül 15 percen keresztül 180°C hőmérsékleten.
3.
A kihűlt süteményt kenjük meg vajból, porcukorból, a megmaradt gesztenyéből és kevés rumból készített krémmel. Végül tegyük a tetejére a felvert habtejszínt.
4.
Tanács az elkészítéshez! A süteményt gesztenyemorzsalékkal is díszíthetjük, illetve a sütemény mellé kisebb méretű gesztenyéket is adhatunk.