Gesztenyekocka

Feltöltő: tunde1016
41-60 perc
15-16 személyre
haladó szakácsoknak
Gesztenyekocka
habfixálósütőporkakaóporrumgesztenyemasszavanília pudingalkalomrahúsvétikrémes süteménygesztenyekocka tejszíneshabos gesztenyekockagesztenyéshabtejszín

Hozzávalók:

    • 600 gParmalat habtejszín
    • 30 dkg porcukor
    • 3 dl tej
    • 1 csomag vanília puding
    • 50 dkg gesztenyemassza
    • 2 evőkanál rum
    • 20 dkg margarin
    • 2 evőkanál keserű kakaópor
    • 6 evőkanál finomliszt
    • 0,5 csomag sütőpor
    • 6 evőkanál porcukor
    • 6 db tojás
    • 10 dkg margarin
    • 2 evőkanál keserű kakaópor
    • 3-4 evőkanál kristálycukor
    • 1 csomag habfixáló
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
A 6 tojás sárgáját a 6 evőkanál porcukorral habosra keverjük. Az 10 dkg olvasztott, de nem meleg margarint belecsurgatjuk, 1-2 percig tovább keverjük. A 6 evőkanál lisztet a fél csomag sütőporral és a 2 evőkanál kakaóval összeforgatjuk, 1/3-át az előzőekre szitáljuk, de még nem keverjük el.
2.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, 1/3-át a masszára kanalazzuk, óvatosan összeforgatjuk. A többi kakaós lisztet és tojáshabot ugyanígy, két részletben hozzáadjuk. Egy tepsit margarinnal kikenünk, belisztezünk, és a tésztát rásimítjuk.
3.
Előmelegített sütőben közepes lángon kb. 20 perc alatt megsütjük. A krémhez a pudingport a tejben 10 dkg porcukorral sűrűre főzzük, hűlni hagyjuk. A 20 dkg puha margarint először magában, majd a többi porcukorral keverjük habosra. A fölengedett, puha gesztenyemasszát átpasszírozzuk, a cukros margarinhoz keverjük a hideg vanília pudinggal együtt. Rummal ízesítjük.
4.
Egyenletesen a tésztára kenjük. A habtejszínt kemény habbá verjük, a vége felé először a habfixálót, majd apránként a cukrot szórjuk bele. Egyenletesen a gesztenyekrémre simítjuk. A tetejére kakaóport szitálunk, és rövid időre behűtjük, hogy egy kicsit megdermedjen.