Fűszeres vörös lencsekrémleves

Feltöltő: Gizi
41-60 perc
1-2 személyre
kezdő szakácsoknak
Fűszeres vörös lencsekrémleves
chilicurryvöröslencsetejszínes krémleves receptlencseszilveszterilencsekrémlevesfőzőtejszín

Hozzávalók:

    • 200 gParmalat főzőtejszín
    • 15-20 dkg vörös lencse
    • 1 liter víz
    • 1 db fehér hagyma
    • 2 db zöldségleveskocka
    • 1 teáskanál (v. ízlés szerint) curry
    • 1 mokkáskanál (v. ízlés szerint) chili
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
A fehér hagymát megpucolni, és apróra felaprítani.
2.
Egy edénybe belekanalazni az olívaolajat, majd hozzáadni a felaprított hagymát és üvegesre párolni. Ezután hozzáadni a vörös lencsét, majd megszórni ízlés szerint curryvel, chilivel és alaposan összekeverni.
3.
Ezután felönteni a vízzel, majd beletenni a zöldségleveskockát és kiforralni. Amikor már felforrt, a hőfokot mérsékelni, és kb. 20 percig főzni, hogy a lencse teljesen megpuhuljon. (közben ha szükséges, még utána ízesíteni)
4.
Amikor a lencse már teljesen puhára főtt, akkor levenni a tűzről, majd botmixerrel pépesíteni. Ezután visszatenni a tűzre, és állandó keverés mellett, belecsorgatni a főzőtejszínt. Végül kiforralni, de főzni már nem kell.
5.
Tálaláskor tányérba szedni és a tetejét ízlés szerint megszórni apróra vágott újhagymával, vagy snidlinggel. (persze a tetejéről a hagyma el is hagyható)