Fűszeres húsos karfiol
Feltöltő: Parmalat
41-60 perc
3-4 személyre
haladó szakácsoknak

Hozzávalók:
- 1 kg karfiol, rózsáira bontva
- 2,5 dl tej
- 2 evőkanál olaj
- 4 gerezd fokhagyma, finomra aprítva
- 50 dkg darált sertéshús
- só
- őrölt fekete bors
- 4 evőkanál paradicsompüré
- 1 csokor petrezselyem, finomra aprítva
- 2 tojás
- 300 mlParmalat főzőtejszín
a sütéshez
- olaj
Elkészítés menete:
1.
A tojást felverjük, a tejszínnel és a maradék tejjel összekeverjük, majd a karfiolra locsoljuk. 170 °C-ra előmelegített sütőben (légkeveréses sütőben 155 °C) kb. 30 perc alatt megsütjük.
2.
1,5 liter sós vízbe 1,5 deci tejet öntünk, és a karfiolt 10-12 percig előfőzzük benne, majd leszűrjük.
3.
Az olajat megforrósítjuk, a fokhagymát rádobjuk, és megpirítjuk. A húst beletesszük, sózzuk, borsozzuk, és megsütjük. A paradicsompürét és a petrezselymet belekeverjük.
4.
Hőálló tálat olajjal vékonyan kikenünk, a karfiol felét az alján szétterítjük, a húsos masszát rárétegezzük, majd a maradék karfiollal betakarjuk.