Frankfurti leves

Feltöltő: Edit
41-60 perc
5-6 személyre
haladó szakácsoknak
Frankfurti leves
tejszínes frankfurti levesfrankfurti leves másképppetrezselyemvirslikrumplifokhagymavöröshagymakelkáposztafőzőtejszínleves receptgyerekeknektejszínes leveshétköznapifrankfurti leves

Hozzávalók:

    • 200 gParmalat főzőtejszín
    • 400 g kelkáposzta
    • 1 fej vöröshagyma
    • 3 gerezd fokhagyma átnyomva
    • 3 db krumpli kockára vágva
    • 3 pár virsli
    • 1 kevés petrezselyemzöld, és majoránna
    • 1 kevés só, és bors
    • 1 kevés olaj a hagymasütéshez
    • 1 kanál liszt a habaráshoz
Bevásárlólista nyomtatása
A Majna partjáról indult világhódító útjára a báránybélbe töltött, előzőleg megfőzött és pépesített húsrudacska, amelyet a magyar nyelv virsli néven ismer. A Kárpát-medencében frankfurti leves néven ismert a szeletelt virslivel dúsított káposztaleves

Elkészítés menete:

1.
A finomra vágott vöröshagymát az olajon megdinszteljük. Hozzátesszük a zúzott fokhagymát, és a kisebb kockákra vágott burgonyát.
2.
Sózzuk, borsozzuk, és beletesszük a kelkáposztát is. Felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje.
3.
Mikor a krumpli majdnem megfőtt, a főzőléből kicsit kivéve, a főzőtejszínt, és lisztet hozzáadva jól elkeverjük, és a levesbe öntve behabarjuk.
4.
Beletesszük a virslikarikákat, a zöld fűszereket, és felforraljuk.