Franciasaláta

Feltöltő: Parmalat
1-20 perc
3-4 személyre
kezdő szakácsoknak
Franciasaláta
egyszerű francia saláta receptFranciasaláta ReceptekAz eredeti francia salátaHúsvétkarácsonyTejszínfranciasaláta tejszíneshétköznapifőzőtejszín

Hozzávalók:

    • 40 dkg burgonya, héjában megfőzve
    • 20 dkg főtt sárgarépa, petrezselyemgyökér és zeller vegyesen
    • 20 dkg zöldborsó
    • 2 nagy savanyú uborka
    • 1 alma
    • 2 dl majonéz
    • 100 gParmalat főzőtejszín
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
A majonézt a főzőtejszínnel simára keverjük, és a salátaalapra locsoljuk. (Az öntetet igény szerint sóval, citrommal és mustárral ízesíthetjük.)
2.
A salátát 1-2 órára hűtőszekrényben állni hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek.
3.
A zöldségeket, az uborkát és az almát fél centis kockákra vágjuk, és összeforgatjuk.
4.
Hidegtálak szinte elmaradhatatlan alkotórésze, azon kívül hideg sültek mellé köretként, de magában reggelire vagy uzsonnára ropogós péksüteménnyel is kiváló.