Francia rakott krumpli zellerrel

Feltöltő: Parmalat
1-2 óra
5-6 személyre
haladó szakácsoknak
Francia rakott krumpli zellerrel
rakott receptek képekkelTejszínes sült burgonyarakott receptekrakott burgonyarakott ételektejszínes rakott burgonyatejszínes rakott krumplirakott krumpli receptFrancia Rakottkrumpli receptRakott krumpli francia módraFrancia rakott burgonyaFrancia rakott krumpli ReceptekFrancia rakott krumpli

Hozzávalók:

    • 1,2 kg burgonya
    • 400 gParmalat főzőtejszín
    • 2-3 csipet
    • 1 csipet őrölt fekete bors
    • egy kevés reszelt szerecsendió
    • 1-2 gerezd fokhagyma átnyomva
    • 2 dkg vaj
    • 1 ngyobb zellergumó hámozva
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
A burgonyát és a zellert meghámozzuk, és kb 3 mm-es szeletekre vágjuk.
2.
A főzőtejszínt időnként megkeverve felforraljuk, sózzuk, borsozzuk, beletesszük a reszelt szerecsendiót és a fokhagymát is.
3.
A felkarikázott burgonyát és zellert a fűszerezett főzőtejszínbe tesszük, és 10 percig főzzük.
4.
Amíg fő, kivajazunk egy jénai edényt, és a sütőt 160 fokra előmelegítjük.
5.
A főzőtejszínes burgonyát és zellert a kivajazott jénaiba átszedjük, és a főzőtejszínt is ráöntjük, hogy ellepje.
6.
Végül az egészet betoljuk a sütőbe, és kb 1 óra alatt készre sütjük.