Foszlós kifli

Feltöltő: illeskrisz
1-2 óra
5-6 személyre
gyakorló szakácsoknak
Foszlós kifli
lekvárcitromélesztőtejhabtejszínkelt tészta receptkifli receptfoszlós kifliKelt tésztatejszínes kiflihétköznapi

Hozzávalók:

    • 100 gParmalat habtejszín
    • 50 dkg liszt
    • 100 g tej
    • 1 db tojás
    • 3 dkg vaj
    • 3 kanál cukor
    • 1 mokkás kanálnyi
    • 1/2 kocka élesztő
    • 1/2 citrom lereszelt héja
    • 1 db tojás sárgája a megkenéshez
    • 25 dkg sűrű lekvár
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
Kevés langyos tejben elkeverjük az élesztőt, majd felfuttatjuk. A lisztet átszitáljuk, a megmaradt tejet és habtejszínt meglangyosítjuk. Az összes hozzávalóval, rugalmas kelt tésztát dagasztunk.
2.
Letakarva, meleg helyen a kétszeresére kelesztjük a tésztát. Mikor megkelt, lisztezett lapra borítjuk, lazán átgyúrjuk, majd elfelezzük. Két kerek, kb. 25 cm átmérőjű lapot nyújtunk a tésztákból, majd körkéssel 8-8 cikkre felvágjuk.
3.
A szélesebb részre sűrű lekvárt teszünk, majd felcsavarjuk kifli formákra. Letakarva 15 percet pihentetjük a kifliket.
4.
Felvert tojássárgájával lekenjük, majd előmelegített sütőben, 180 C-on, pirosra sütjük a kifliket. Kihűtjük, majd langyosan tálaljuk. Kiváló második fogás egy tartalmas leves után.