Forró falatok

Feltöltő: Parmalat
1-20 perc
5-6 személyre
kezdő szakácsoknak
Forró falatok

Hozzávalók:

    • 15 dkg gouda sajt
    • 15 dkg sonka
    • 4 darab közepes nagyságú savanyú uborka
    • 300 gParmalat főzőtejszín
    • ízlés szerint só és bors
    • 1 rúd francia kenyér
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
A kenyeret szeleteljük fel, és minden szeletet bőségesen kenjünk meg az elkészített keverékkel.
2.
Tegyük a kenyereket tepsibe (a tepsit nem kell kikenni), majd tegyük a tepsit az előmelegített sütőbe, és süssük körülbelül tíz percen keresztül.
3.
Tanács az elkészítéshez! A falatok ízletesebbek lesznek, ha a kenyeret vajjal is megkenjük.
4.
Reszeljük le a sajtot apró lyukú reszelőn, a sonkát és a savanyú uborkát vágjuk kockákra. Tegyünk mindent egy tálba, adjuk hozzá a főzőtejszínt, és jól keverjük össze. Amennyiben erőteljesebb ízeket szeretnénk elérni, sózzuk és borsozzuk meg, esetleg adjunk hozzá pikáns, csípős fűszereket, valamint apróra vágott petrezselymet és lereszelt étkezési vöröshagymát.
5.
Melegítsük fel a sütőt 200°C hőmérsékletűre.