Fordított Almás krémes

Feltöltő: Linne22
1-2 óra
11-12 személyre
haladó szakácsoknak
Fordított Almás krémes
fahéjpudingporsütőporcitromléhabtejszínkrémes sütemény tejszínhabbalfordított almás-krémeskrémes süteményalkalomra

Hozzávalók:

    • 500 gParmalat habtejszín
    • 8 db friss tojás
    • 8 evőkanál liszt
    • 8 evőkanál cukor
    • 1 csipet
    • 1 csepp citromlé
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 1 csomag sütőpor
    • 1 kg alma
    • 4 csomag vaníliás pudingpor
    • 1 l víz
    • 6 evőkanál cukor
    • 6 db friss tojásfehérje
    • 1 kevés (ízlés szerint) fahéj
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
Almás piskóta elkészítése: Az almákat megmossuk, meghámozzuk, vékony szeletekre vágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket. A tojások fehérjét és sárgáját szétválasztjuk, vigyázva, ne kerüljön a fehérjébe sárgája.
2.
Most egyesével belekeverjük a tojássárgákat. Itt már jó kemény masszánk lesz. A lisztet elkeverjülk a sütőporral és 1 -2 kanállal gyors-durva mozdulatokkal fakanállal belekeverjük a masszába, majd a többit óvatosan-lassan. A masszát ráöntjük az almaszeletekre és mehet a 180 fokos sütőbe. 7-10 percig nem szabad a sütőt kinyitni, mert összeesik a tészta. 10 perc után visszavesszük a sütőt kb. 150-160 fokra és még további 2-3 percig, de lehet több is, még sütjük. Ha már jó az illata és a látvány is megfelelő, tűpróbával ellenőrizzük. Ha a tészta megsűlt, felfordítjuk, hogy az almás része kerüljön felülre.
3.
A fehérjét egy keverőtálba öntjük, beletesszük a sót és a citromlét. Habverővel felverjük addig, amíg majdnem kemény lesz, akkor a kristálycukrot kanalanként belekeverjük. Egy-egy kanállal addig keverjük, míg nem érezni már a cukrot. Ha már az összes cukrot belekevertük, még egy percig verjük.
4.
A krém elkészítése: Apudingot a vízzel és 2 evőkanál cukorral sűrűre főzzük. 6 tojásfehérjéből 6 evőkanál cukorral kemény habot verünk, majd a meleg pudinggal elkeverjük. A tészta tetejére kenjük.
5.
A tetejére: 500 g -os Parmalat habtejszínből kemény habot verünk, (ízlés szerint tehetünk még hozzá porcukrot)majd a sütemény tetejére simítjuk. Fahéjjal meghíntve, kockára szeletelve kínáljuk.