Fokhagymás rákfarkak tejszínes-pestos hosszúmetélttel

Feltöltő: Enikő
21-40 perc
3-4 személyre
kezdő szakácsoknak
Fokhagymás rákfarkak tejszínes-pestos hosszúmetélttel
garnélatagliatellegarnéla receptparmezánrákfarokparmalattejszínes pestosTejszínpesto szósztésztavajfokhagymaráktenger gyümölcsei

Hozzávalók:

    • Ha készen vesszük: 1 ü pesto szósz
    • 1 maroknyi ruccola
    • 2 maroknyi bazsalikomlevél
    • 4 gerezd fokhagyma
    • 1/2 maroknyi reszelt parmezán
    • 1/2 maroknyi fenyőmag
    • só és fekete bors
    • 1 dl extra szűz olívaolaj
  • a vajas garnélához

    • 1/2 kg garnéla
    • 5 dkg vaj
    • só és fekete bors
    • 6 gerezd fokhagyma, apróra vágva
    • 1 dl húsleves (lehet kockából)
  • a tészta összeállításához

    • 1 cs hosszúmetélt
    • 1-1,5 dl Parmalat habtejszín
  • a tálaláshoz

    • finomra vágott petrezselyem
    • reszelt parmezán
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
Vehetünk kész pesto szószt, de ha szeretnénk elkészíteni:
2.
Tegyük a turmixgépbe a rukkolát, bazsalikomot, fokhagymát, parmezánt, fenyőmagot, csipetnyi sót és borsot. Keverés közben lassan adagoljuk hozzá az olíva olajat, amíg krémesen sima nem lesz. (Előfordulhat, hogy a receptben leírtnál kicsit több olajra lesz szükségünk, akkor adjuk bátran hozzá!)
3.
Tegyük félre. Amennyiben többet készítettünk a szükségesnél, légmentesen záródó dobozban, hűtőszekrényben 2-3 napi eláll.
4.
Fokhagymás-vajas garnélák:
5.
Közepes lángon olvasszunk fel 1 evőkanál vajat. Adjuk hozzá a garnélát, sózzuk, borsozzuk. Körülbelül 2-3 perc alatt rózsaszínűek lesznek. Ekkor vegyük ki a rákokat egy lyukas kanállal, és a serpenyőben maradt zsiradékhoz adjuk hozzá a fokhagymát, pirítsuk 1-2 percig.
6.
Öntsük hozzá a húslevest, főzzük erős lángon 5-6 percig.
7.
Adjuk hozzá a maradék vajat, tegyük vissza a rákocskákat, vegyük le a tűzről és tegyük félre.
8.
Az étel összeállítása:
9.
Főzzük a tésztát fogkeményre (al dente) és szűrjük le.
10.
Tegyük a tűzre a rákokat, majd a leszűrt tészta felét forgassuk bele.
11.
A pesto szószhoz öntsünk 1-1,5 dl. Parmalat habtejszínt, keverjük simára, majd a maradék tésztát ebbe forgassuk bele.
12.
Keverjük össze a két tésztát, azonnal tálaljuk. Szórjuk meg friss petrezselyemmel és parmezánnal.