Fokhagymás rákfarkak tejszínes-pestos hosszúmetélttel
Feltöltő: Enikő
21-40 perc
3-4 személyre
kezdő szakácsoknak

Hozzávalók:
- Ha készen vesszük: 1 ü pesto szósz
- 1 maroknyi ruccola
- 2 maroknyi bazsalikomlevél
- 4 gerezd fokhagyma
- 1/2 maroknyi reszelt parmezán
- 1/2 maroknyi fenyőmag
- só és fekete bors
- 1 dl extra szűz olívaolaj
a vajas garnélához
- 1/2 kg garnéla
- 5 dkg vaj
- só és fekete bors
- 6 gerezd fokhagyma, apróra vágva
- 1 dl húsleves (lehet kockából)
a tészta összeállításához
- 1 cs hosszúmetélt
- só
- 1-1,5 dl Parmalat habtejszín
a tálaláshoz
- finomra vágott petrezselyem
- reszelt parmezán
Elkészítés menete:
1.
Vehetünk kész pesto szószt, de ha szeretnénk elkészíteni:
2.

Tegyük a turmixgépbe a rukkolát, bazsalikomot, fokhagymát, parmezánt, fenyőmagot, csipetnyi sót és borsot. Keverés közben lassan adagoljuk hozzá az olíva olajat, amíg krémesen sima nem lesz. (Előfordulhat, hogy a receptben leírtnál kicsit több olajra lesz szükségünk, akkor adjuk bátran hozzá!)
3.

Tegyük félre. Amennyiben többet készítettünk a szükségesnél, légmentesen záródó dobozban, hűtőszekrényben 2-3 napi eláll.
4.
Fokhagymás-vajas garnélák:
5.

Közepes lángon olvasszunk fel 1 evőkanál vajat. Adjuk hozzá a garnélát, sózzuk, borsozzuk. Körülbelül 2-3 perc alatt rózsaszínűek lesznek. Ekkor vegyük ki a rákokat egy lyukas kanállal, és a serpenyőben maradt zsiradékhoz adjuk hozzá a fokhagymát, pirítsuk 1-2 percig.
6.

Öntsük hozzá a húslevest, főzzük erős lángon 5-6 percig.
7.

Adjuk hozzá a maradék vajat, tegyük vissza a rákocskákat, vegyük le a tűzről és tegyük félre.
8.
Az étel összeállítása:
9.

Főzzük a tésztát fogkeményre (al dente) és szűrjük le.
10.

Tegyük a tűzre a rákokat, majd a leszűrt tészta felét forgassuk bele.
11.

A pesto szószhoz öntsünk 1-1,5 dl. Parmalat habtejszínt, keverjük simára, majd a maradék tésztát ebbe forgassuk bele.
12.

Keverjük össze a két tésztát, azonnal tálaljuk. Szórjuk meg friss petrezselyemmel és parmezánnal.