Fokhagymás joghurtban pácolt csirkemell, tejszínes trombitagombával, cukkínivel töltve, friss salátával

Feltöltő: veruss74
41-60 perc
7-8 személyre
haladó szakácsoknak
Fokhagymás joghurtban pácolt csirkemell, tejszínes trombitagombával, cukkínivel töltve, friss salátával
borsikafűkakukkfűújhagymacsiperke gombafokhagymabaconszalonnacsirkemell filéfőzőtejszínfokhagymás joghurtos tejszínes receptegészségesfiatalosbaconcukkiniTejszíntrombita gombacsirkemelljoghurt

Hozzávalók:

    • 200 gParmalat főzőtejszín
    • 2 db nagyobb csirkemell filé
    • 1 csomag szeletelt bacon
    • 4 dl natúr joghurt
    • 4-5 gerezd fokhagyma
    • 20 dkg csiperke gomba
    • 3 dkg szárított trombita gomba
    • 2 db kisebb cukkini
    • 1 csomag újhagyma
    • 1 db tojás
    • 3 dkg vaj
    • 1 evőkanál olívaolaj
    • 1 ág friss kakukkfű levél
    • 1 tk friss vagy szárított borsikafű só
    • ízlés szerint só, fehérbors
    • őzgerinc forma a sütéshez
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
Előző nap a csirkemell filéket vékony szeletekre vágjuk, a joghurtba belereszeljük a fokhagymát, a hús szeleteket jól beleforgatjuk, hogy mindenhol érje. Jól zárható edényben másnapig a hűtőbe tesszük.
2.
Másnap a szárított gombát beáztatjuk, ebből csak keveset használjunk, mert nagyon intenzív íze van, inkább csak fűszerként.
3.
A csiperkét megtisztítjuk, felszeleteljük. A cukkinit megmossuk, hámozás nélkül, hosszában félbe, majd szeletekre vágjuk. Az újhagymát megtisztítva felkarikázzuk.
4.
Serpenyőben vaj és pici olívaolaj keverékén az újhagymát, gombát és a cukkinit megpirítjuk, hozzáadjuk a kinyomkodott trombitagombát. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, hozzáadunk egy kevés borsikafüvet, és kakukkfüvet, felöntjük a főzőtejszínnel és beforraljuk. Mikor kész hozzákeverünk egy felvert tojást.
5.
Az őzgerinc formát kibéleljük a bacon szeletekkel, 2 csíkot meghagyunk a tetejére. A húst kivesszük a joghurtból, a kezünkkel lesimítjuk róla a felesleget, megsózzuk, borsozzuk és rátesszük a bacon szeletekre, úgy, hogy teljesen befedje, de ne vastagon. A tetejére is hagyjunk annyi szeletet amivel be tudjuk fedni.
6.
A mélyedést kitöltjük a főzőtejszínes zöldségmasszával. Befedjük a csirkemell szeletekkel és a baconnel.
7.
Beletesszük egy nagyobb tepsibe és közepes hőfokon kb 40-50 percig sütjük. Ami kisül belőle folyadék azt a végén leöntjük róla.
8.
Kissé hagyjuk kihűlni, majd szeleteljük és friss salátával tálaljuk. A salátához egy csomag madársalátát megmosunk, lecsepegtetjük, egy fej lilahagymát felkarikázunk, három paradicsomot gerezdekre vágunk, két szál újhagymát és egy kis csomag hónapos retket vékonyra szeletelve hozzákeverünk, meglocsoljuk kevés extra szűz olívaolajjal, néhány csepp citromlével, teszünk rá egy pici sót, frissen őrölt borsot, összeforgatjuk és tálaljuk a hús mellé.
9.
Hidegen és melegen is finom étel.