Fokhagymás csirkecomb

Feltöltő: Eszter
41-60 perc
3-4 személyre
haladó szakácsoknak
Fokhagymás csirkecomb
tejszínes-fokhagymás tésztafokhagymás tészta receptekFokhagymás-csirkés spagettiGyors tejszínes-csirkés tésztaFokhagymás tejszínes tésztatejszínes húsokTejszínes- fokhagymás csirkemell recepttejszínes tészta ételFokhagymás-tejszínes csirkeFokhagymás csirke Receptek

Hozzávalók:

    • 300 gParmalat főzőtejszín
    • 4-6 db csirkecomb
    • 2 evőkanálnyi liszt
    • 1 fej vöröhagyma
    • 4-5 gerezd fokhagyma átnyomva
    • izlés szerint só és bors
    • izlés szerint petrezselyem és kakukkfű
    • 2 evőkanál olaj vagy zsír
    • 1 fél csomag spagetti tészta
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
A főzőtejszínhez keverjük az áttört vagy lereszelt fokhagymát. Amikor a hús már megfőtt hozzáadjuk a fokhagymás tejszínt és addig forraljuk míg krémes állagú nem lesz.
2.
Frissen vágott petrezselyemmel ízesítjük és spagetti tésztával melegen tálaljuk.
3.
A csirkecombokat megtisztítjuk,majd lisztbe forgatjuk. A vöröshagymát megpucoljuk,finomra vágjuk. Az olajat serpenyőben felforrósítjuk,majd üvegesre pároljuk rajta a vöröshagymát.Hirtelen megpirítjuk benne a csirkecombok mindkét oldalát,majd felöntjük annyi vízzel,hogy ellepje.Ízlés szerint sóval,borssal és kakukkfűvel ízesítjük.Lefedve pároljuk.