Fokhagymás csirkecomb
Feltöltő: Eszter
41-60 perc
3-4 személyre
haladó szakácsoknak

Hozzávalók:
- 300 gParmalat főzőtejszín
- 4-6 db csirkecomb
- 2 evőkanálnyi liszt
- 1 fej vöröhagyma
- 4-5 gerezd fokhagyma átnyomva
- izlés szerint só és bors
- izlés szerint petrezselyem és kakukkfű
- 2 evőkanál olaj vagy zsír
- 1 fél csomag spagetti tészta
Elkészítés menete:
1.
A főzőtejszínhez keverjük az áttört vagy lereszelt fokhagymát.
Amikor a hús már megfőtt hozzáadjuk a fokhagymás tejszínt és addig forraljuk míg krémes állagú nem lesz.
2.
Frissen vágott petrezselyemmel ízesítjük és spagetti tésztával melegen tálaljuk.
3.
A csirkecombokat megtisztítjuk,majd lisztbe forgatjuk.
A vöröshagymát megpucoljuk,finomra vágjuk.
Az olajat serpenyőben felforrósítjuk,majd üvegesre pároljuk rajta a vöröshagymát.Hirtelen megpirítjuk benne a csirkecombok mindkét oldalát,majd felöntjük annyi vízzel,hogy ellepje.Ízlés szerint sóval,borssal és kakukkfűvel ízesítjük.Lefedve pároljuk.