Flan

Feltöltő: Parmalat
Flan

Hozzávalók:

    • 20 dkg cukor
    • 1/2 l Parmalat tej
    • 200 gParmalat habtejszín
    • 1/2 rúd vanília
    • 3 db tojás
    • 3 db tojássárgája
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
Alacsony falú tűzálló edényben vagy egy kis lábosban karamellizálom a cukor felét, majd onnan egy kis tűzálló formába öntöm. A karamellt alacsony lángon készítem, amikor aranybarna leveszem a tűzhelyről és hagyom belekötni a formába.
2.
A tejet és a tejszínt egy lábosban összeforralom a vaníliával, belekaparom a vaníliamagokat, megvárom, amíg teljesen kihűl.
3.
A tojásokat felverem a megmaradt cukorral és fokozatosan hozzáadom a vaníliás tejet.
4.
Az egészet a tűzálló edénybe öntöm a karamellre és 1 órát sütöm 110 fokon.
5.
Kiveszem, egy éjszakára berakom a hűtőbe. Másnap könnyen kicsúszik a formából.