Flan
Feltöltő: Parmalat

Hozzávalók:
- 20 dkg cukor
- 1/2 l Parmalat tej
- 200 gParmalat habtejszín
- 1/2 rúd vanília
- 3 db tojás
- 3 db tojássárgája
Elkészítés menete:
1.
Alacsony falú tűzálló edényben vagy egy kis lábosban karamellizálom a cukor felét, majd onnan egy kis tűzálló formába öntöm. A karamellt alacsony lángon készítem, amikor aranybarna leveszem a tűzhelyről és hagyom belekötni a formába.
2.
A tejet és a tejszínt egy lábosban összeforralom a vaníliával, belekaparom a vaníliamagokat, megvárom, amíg teljesen kihűl.
3.
A tojásokat felverem a megmaradt cukorral és fokozatosan hozzáadom a vaníliás tejet.
4.
Az egészet a tűzálló edénybe öntöm a karamellre és 1 órát sütöm 110 fokon.
5.
Kiveszem, egy éjszakára berakom a hűtőbe. Másnap könnyen kicsúszik a formából.