Fish and chips

Feltöltő: bluesun
41-60 perc
3-4 személyre
kezdő szakácsoknak
Fish and chips
hétköznapifiatalostejszínes hal receptfish and chipsfőzőtejszínzödborsópetrezselyemcheddar sajtszerecsendiókrumplihalfilésör

Hozzávalók:

    • 200 gParmalat főzőtejszín
    • 30 dkg zöldborsó
    • 1 csokor petrezselyem
    • 8 dkg cheddar sajt
    • 5 dkg vaj
    • 1 csipet (v. ízlés szerint) só, bors
    • ízlés szerint szerecsendió
    • 80 dkg krumpli
    • 1 kg tengeri halfilé
    • 20 dkg liszt
    • 1 db tojás
    • 3 dl sör
    • 1 csipet (v. ízlés szerint) só, bors
    • bő olaj a sütéshez
Bevásárlólista nyomtatása
A fish & chips az ipari fejlődésnek köszönhetően vált nemzeti étellé Angliában. A hatékony halászat, az alapanyagok olcsósága és a szállítási hálózat kiépülése a nagyvárosok minden rétege számára elérhetővé tette ezt a klasszikus street food fogást.

Elkészítés menete:

1.
A krumplit nagyobb hasábokra vágjuk, bő olajban 15 percig alacsony lángon, majd a legnagyobbra állítva pár perc alatt pirosra sütjük őket.
2.
A filéket 4 darabba vágjuk, sózzuk, borsozzuk. A lisztet simára keverjük a tojással és a sörrel, megsózzuk. Sűrű palacsintatésztát kell, hogy kapjunk, ha nem elég sűrű, tegyünk még lisztet hozzá. A haldarabkákat a masszába mártjuk és a szintén bő olajban pár perc alatt világosbarna-ropogósra sütjük.
3.
A borsót a vajon puhára pároljuk, a botmixer poharába tesszük. Hozzáadjuk a főzőtejszínt, petrezselymet, sót, borsot, a lereszelt sajtot és egy csipet szerecsendiót. Alaposan összemixeljük, de nem baj, ha kicsit darabos marad.
4.
Egy szalvétát (vagy zsírpapírt) tölcsérformára csavarunk, beletesszük a krumplit és a sült halat, a borsópürével kínáljuk.