Finomfőzelék

Feltöltő: illeskrisz
41-60 perc
3-4 személyre
haladó szakácsoknak
Finomfőzelék
petrezselyemzöldségkeveréktejfőzőtejszíntejszínes főzelékfinomfőzelékfőzelék tejszínnel

Hozzávalók:

    • 200 gParmalat főzőtejszín
    • 200 g tej
    • 1 kg mélyhűtött zöldségkeverék
    • 1 csokor petrezselyem zöld, finomra aprítva
    • 2 kanál étkezési keményítő
    • 2 kanál liszt
    • ízlés szerint
    • izlés szerint cukor
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
A zöldségeket feltesszük főni annyi vízben, amennyi éppen ellepi. Ízesítjük sóval és cukorral.
2.
Míg főnek a zöldségek, addig elkészítjük a tejes habarást. A tejben elkeverjük a főzőtejszínt, a lisztet és az étkezési keményítőt. Addig keverjük, míg csomó mentes nem lesz.
3.
Mikor a zöldségek már majdnem megpuhultak, behabarjuk a főzeléket a tejes habarással és még 5 percet lassan főzzük az ételt. A végén belekeverjük a főzelékbe az aprított petrezselymet. Natúr sült hússal vagy rántott pulyka szelettel tálaljuk.