Fincsi palacsinki

Feltöltő: Némethné Zsuzsa
21-40 perc
3-4 személyre
kezdő szakácsoknak
Fincsi palacsinki
tejszínes palacsinta receptkrémsajtmascarponeDesszertekpalacsinta recepthabtejszínfiatalos

Hozzávalók:

    • 200 gParmalat habtejszín
    • 3 egész tojás
    • 1 tojás sárgája
    • 25 dkg liszt
    • 1 csipet
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 7 dl tej
    • 4 ek olaj
    • 1 db lime citrom héja reszelve
    • 25 dkg mascarpone krémsajt
    • 7 dkg porcukor
    • 15 dkg krémes túró
    • 1 ek mandula aroma
    • 4 dkg mandulaforgács
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
A tészta hozzávalóit habverővel összedolgozzuk, és nem túl sűrű palacsinta tésztát keverünk. 1 órát a hűtőbe tesszük, majd kivéve újra átkeverjük, és szép vékony palacsintákat sütünk ki belőle.
2.
Szép sárgák lesznek, és guszták, mint a képen az enyémek. A következőképpen töltjük meg. A krémtúrót a cukorral és az aromával jól kikeverjük, majd lazán hozzáadjuk a Mascarpone krémsajtot.
3.
A habtejszínből habot verünk, és ezt is hozzávegyítjük, az előző krémünkhöz. Megtöltjük vele a palacsintákat, úgy, hogy kis hasábokra hajtjuk, és a tetejére is krémet teszünk, majd pirított mandulaforgáccsal megszórva kínáljuk.