Fetás-rukkolás quiche

Feltöltő: molnarbela55
41-60 perc
3-4 személyre
haladó szakácsoknak
Fetás-rukkolás quiche
sós pitetejszínes pitefrancia pitequiche receptek

Hozzávalók:

    • 200 gParmalat főzőtejszín
    • 300 g fagyasztott leveles tészta
    • 150 g feta sajt, összemorzsolva
    • 2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
    • 1/2 szál póréhagyma
    • 2 db friss tojás
    • 2 ek vaj
    • 1 csipet
    • 1 tekerésnyi frissen őröltbors
    • 1 késhegynyi szerecsendió
    • 2 maréknyi rukkola
    • néhány rukkola levél a díszítéshez:
    • néhány magozott fekete olíva bogyó a díszítéshez:
Bevásárlólista nyomtatása
Az egyik legegyszerűbb és legjobban variálható étel a quiche (ejtsd: kis), ami tulajdonképpen egy omlós tésztaágyon pihenő, gazdag feltéttel megpakolt, tejszínes tojással összesütött lepény.

Elkészítés menete:

1.
A tésztát vékonyra nyújtjuk, és kibéleljük vele a piteformát, majd villával megszurkáljuk, hogy a vízgőz tudjon távozni.
2.
A vajat egy serpenyőben felolvasztjuk, megdinszteljük benne a fél karikára vágott póréhagymát, kicsivel később hozzáadjuk a felaprított fokhagymát is, majd a rukkola felét, ezt már csak épp megfonnyasztjuk.
3.
Lehúzzuk a tűzről, majd néhány perc múlva hozzáadjuk a maradék rukkolát is, ennek így intenzívebb íze marad, majd az elmorzsolt fetát is belekeverjük.
4.
Ezt a keveréket a tésztára öntjük, elegyengetjük.
5.
A tojásokat felütjük,és a főzőtejszínnel együtt villával felverjük, majd egyenletesen a töltelékre locsoljuk.
6.
180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és 30 perc alatt megsütjük. Akkor jó, ha a teteje kezd pirulni, de belül még nem teljesen kemény.
7.
Hagyjuk kicsit hűlni, majd szeleteljük és díszítjük.