Feketeerdő-torta másképpen

Feltöltő: Parmalat
41-60 perc
7-8 személyre
haladó szakácsoknak
Feketeerdő-torta másképpen

Hozzávalók:

  • a tésztához

    • 6 tojás
    • 17,5 dkg porcukor
    • 15 dkg liszt
    • 9 dkg olvasztott vaj
    • 5 dkg cukrozatlan kakaó
  • a bevonathoz

    • 30 dkg málna (gyorsfagyasztott vagy friss)
    • Szirup: 10 dkg cukor és 20 dkg víz, amihez hozzáadunk egy kis málnalevet
    • 200 gParmalat habtejszín
    • 8 dkg cukor
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
Szétválasztjuk a tojásfehérjét a sárgájától. Habosra keverjük a tojássárgáját a cukorral, amíg be nem sűrűsödik. Hozzáadjuk a lisztet, a kakaót, a vajat, majd összekeverjük.
2.
A tojásfehérjét habbá verjük, s finoman hozzáadjuk a keverékünkhöz. 30 percig sütjük a süteményt 180 °C-on.
3.
Hagyjuk kihűlni, majd hosszában kettévágjuk.
4.
A habtejszínből tejszínhabot készítünk, hozzáadjuk a cukrot.
5.
Megfőzzük a szirupot, s hagyjuk kihűlni.
6.
Bekenjük vele a sütemény két belső felét. Rátesszük az első részre a tejszínhabot, majd a málnákat, végül lefedjük a sütemény másik felével.
7.
Készíthetünk étcsokoládémázat, hogy bevonjuk a süteményt, 10 dkg csokoládét felolvasztva egy kis vízzel.