Fekete szeder torta

Feltöltő: hollernora
1-2 óra
11-12 személyre
haladó szakácsoknak
Fekete szeder torta
pudingvaníliás cukorkrémes süteményekfekete szedertorta receptekszeder tortahabtejszínkrémes süteményalkalomra

Hozzávalók:

    • 500 gParmalat habtejszín
    • 2 csomag vanílás cukor
    • 12 dkg cukor
    • 8 db tojás
    • 1 csomag sütőpor
    • 25 dkg szeder
    • 1 tasak vaniliás pudigpor
    • 5 dl tej
    • 15 dkg margarin
    • 10 dkg porcukor
    • 5 g torta dara
Bevásárlólista nyomtatása

Elkészítés menete:

1.
Először a piskótát elkészítjük, A piskótához: 2 csomag vaníliás cukor 12 dkg cukor 8 db tojás 1 csomag sütőpor 12 dkg liszt a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét és a sárgáját külön felverjük habosra, a sárgájához hozzáadunk egy csomag vaníliás cukrot, egy csomag sütőport és a lisztet. Majd megsütjük tortaformában.
2.
A krém: 25 dkg szeder 1 tasak vaníliás pudingpor 5 dl tej 15 dkg margarin 10 dkg porcukor a szedreket pár db kivételével kettévágjuk, majd megfőzzük a vaníliás pudingot, a margarint porcukorral kikeverjük habosra, majd összekeverjük a pudinggal és a szederrel. A piskótát kettévágjuk, és megtöltjük a krémmel.
3.
A habtejszínt keményre felverjük a habfixálóval, majd 1/3 részét félretesszük, ezzel bekenjük a tortánkat, majd a maradt habba pár db szeder levét belefacsarjuk, hogy lilás színű habot kapjunk. Ezt tesszük egy habzsákba, és rózsákat formázunk vele, majd csokidarával és egész szedrekkel díszítjük. sütési hőfok: 140°C sütési mód: alul-felül sütés